Кредити банку-банкрута

Кредити банку-банкрута "Київ" пустять з молотка

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитами неплатоспроможного ПАТ "АКБ "Київ", у забезпечення за якими передано виробниче обладнання та нерухомість заводу декорування та матування склотари на Київщині. Стартова ціна лоту – 17,45 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"6 грудня відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами, у забезпечення за якими передано виробниче обладнання та нерухомість заводу декорування та матування склотари на Київщині. На торги активи виставляються уперше", - йдеться у повідомленні.

Фонд гарантування виставляє на продаж права вимоги за двома кредитами юрособи, що перебувають на балансі ПАТ "АКБ "Київ". Компанія-позичальник перебуває у процесі банкрутства - ініціатор сам банк, а у минулому займалася декоруванням скляних пляшок. Серед її клієнтів – провідні виробники лікеро-горілчаної продукції в Україні.

Заборгованість за кредитними договорами станом на початок серпня 2016 року становила 154,88 млн грн.

У забезпечення за договорами передано виробниче обладнання та нерухомість заводу декорування скляної тари у м. Бровари Київської області. Сьогодні обладнання та споруди заводу передані в оренду та використовуються за призначенням.

Загальна балансова вартість забезпечення орієнтовно становить 16,13 млн грн.

Продаж права вимоги за кредитами, що перебувають на балансі ПАТ "АКБ "Київ" - відбудеться 6 грудня на електронному майданчику товарної біржі "Перша Універсальна біржа "Україна". Стартова ціна лоту – 17,45 млн грн. Заявки на участь у торгах приймаються до 2 грудня.

У ФГВФО повідомили, що загалом минулого тижня фонд продав активи неплатоспроможних банків на суму 27,21 млн грн, хоча у планах вказувалась сума у 2,44 млрд грн.

Зокрема, протягом минулого тижня основні засоби та права вимоги за кредитами ПАТ "Банк Форум" були реалізовані на загальну суму 11,65 млн грн, зазначають у прес-службі.

У фонді звітують, що права вимоги за кредитами ПАТ "Банк "Київська Русь" реалізували на 3,52 млн грн, ПАТ "Брокбізнесбанк" - на 1,68 млн грн, ПАТ "Західінкомбанк" - на 0,41 млн грн, ПАТ "УПБ" - на 0,35 млн грн, ПАТ "Радикал банк" - на 0,12 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-