Гонтарева заявляє, що політики активно підштовхують до «друку» гривні

Гонтарева заявляє, що політики активно підштовхують до «друку» гривні

Укрінформ
Вже понад місяць Національний банк України перебуває під спланованою політичною інформаційною атакою.

Таке твердження міститься у зверненні голови НБУ Валерії Гонтаревої, розміщеному на офіційному сайті фінустанови.

Серед іншого голова НБУ стверджує, що Лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, відверто обманює українців. За її словами, разом із Тимошенко декілька нардепів намагаються дестабілізувати економічну ситуацію, аби використати це у власних політичних цілях.

«Ні політичні, ні олігархічні сили, які зараз проводять кампанію з дискредитації Національного банку України, не ставлять собі за мету покращення благополуччя пересічних українців, та повернення вкладникам їхніх коштів. Інтереси організаторів брудної кампанії відомі й меркантильні – зміна влади в Україні, яка буде більш лояльною до власників збанкрутілих банків та закриватиме очі на їхні багатомільярдні борги», - заявляє Гонтарева та нагадує, що «тільки за прем’єрства Ю.Тимошенко Національний банк надав банкам 84 млрд грн рефінансування та на рекапіталізацію банків ще близько 12 млрд грн. Більша частина цих коштів виведена з банків їх власниками та вже не буде повернута державі».

За словами голови НБУ, запустити «друкарський верстат» пропонують політики, попри те, що «це спровокує стрімке зростання цін на продукти та послуги, знецінення гривні, здорожчання імпортних товарів (у першу чергу медикаментів та палива). І вже ніхто з міжнародної спільноти не підтримає Україну та не допоможе нам».

Голова НБУ закликала українців не піддаватися на маніпуляції, від політиків вимагає «виконувати свою роботу – ухвалювати важливі для країни закони, а від акціонерів збанкрутілих банків – повернути кошти вкладників та держави».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-