Недашковський сказав, як шукають інвесторів для добудови двох блоків ХАЕС

Недашковський сказав, як шукають інвесторів для добудови двох блоків ХАЕС

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" розраховує на проведення конкурсу на залучення інвестора для добудови енергоблоків №3 і №4 протягом півроку-року.

Про це журналістам розповів голова компанії Юрій Недашковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо 3, 4 енергоблоку Хмельницької АЕС ми йдемо паралельно декількома шляхами. Один з них - ми розробляємо техніко-економічне обгрунтування. Наприкінці року ми хочемо надати його на державну експертизу. Другий шлях - це пошук джерела фінансування", - розповів Недашковський.

За його словами, для фінансування проекту планується як мінімум на 20 років "розгорнути" енергоблок Хмельницької АЕС на експорт електроенергії в Європу і таким чином отримати кошти на спорудження двох блоків станції.

"На сьогодні Міністерство енергетики і вугільної промисловості підписало проект розпорядження і розіслало по інших міністерствах, де передбачається проведення міжнародного конкурсу. Інвестор має прийти сюди з пропозицією добудувати блоки і водночас внести свої пропозиції на рахунок механізму фінансування. Бажано за півроку-рік провести цей конкурс", - зазначив глава Енергоатому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-