Нафта дешевшає на даних про видобуток ОПЕК

Нафта дешевшає на даних про видобуток ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знижується, продовжуючи відігравати дані про збільшення обсягів видобутку нафти ОПЕК, а також про зростання кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,01%, до 44,75 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,21%, до 43,32 долара за барель.

ОПЕК у п'ятницю з посиланням на дані вторинних джерел повідомила, що збільшила в жовтні обсяг видобутку нафти майже на 240 тисяч барелів за день порівняно з вереснем - до 33,64 мільйона барелів за день. При цьому в четвер Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) також заявило, що картель у жовтні наростив сукупний видобуток нафти - на 230 тисяч барелів за день порівняно з вереснем - до рекордного показника в 33,83 мільйона барелів за день.

Подібна інформація негативно була сприйнята гравцями ринку і посилила їх сумніви щодо можливості досягнення ОПЕК угоди з обмеження рівня видобутку нафти. Наприкінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погоджувала обмеження видобутку у діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти за добу, проте по конкретних лімітах для кожної з країн організації поки що домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 листопада у Відні.

Песимізм інвесторів викликали і дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в п'ятницю. Вона повідомила про те, що за підсумками робочого тижня, що завершився 11 листопада, кількість бурових установок у США знизилася лише на одну штуку - до 568 одиниць. Проте кількість нафтових бурових установок зросла на дві штуки - до 452 штук. Кількість газодобувних установок знизилася на дві штуки і становила 115 штук.

Станом на 10:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 44,85 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 44,73 долара за барель, що на 2 центи нижче рівня закриття торгів ($44,75).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-