«Зоря» - «Машпроект» модернізуватиме газотранспортну систему України

«Зоря» - «Машпроект» модернізуватиме газотранспортну систему України

Укрінформ
Миколаївське ДП «Зоря» - «Машпроект» уклало договір на виробництво і поставку 9 газотурбінних двигунів потужністю 16 МВт для модернізації газотранспортної системи України.

Про це під час брифінгу сказав генеральний директор ДП «Зоря» - «Машпроект» Констянтин Картошкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» уклало договір на виробництво і поставку 9 газотурбінних двигунів ДГ-90 потужністю 16 МВт. Устаткування призначене для модернізації трьох компресорних станцій газотранспортної системи України: «Ананьїв», «Задніпровська» і «Південнобузька». Устаткування буде поставлене в складі газоперекачувальних агрегатів (ГПА) виробництва ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання". Загальна вартість спільного проекту 4 мільярди гривень», - сказав Картошкін.

Він також зазанчив, що сумське підприємство виступає автором комплексного рішення для модернізації станцій і стало переможцем тендерів, проведених ПАТ «Укртрансгаз» в листопаді 2016 року.

Устаткування буде поставлено в складі газоперекачувальних агрегатів виробництва ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання". Загальна вартість спільного проекту 4 мільярди гривень.

Двигуни миколаївських машинобудівників є невід'ємною частиною пропонованих ГПА. Вартість обладнання «Зоря» - «Машпроект» в загальній вартості цього проекту становить близько 30%.

«Це приблизно 15% річного завантаження нашого підприємства. Сьогодні понад 95% продукції ДП «Зоря» - «Машпроект» поставляється на експорт. Разом з тим для нас є важливою затребуваність на вітчизняному ринку. Отож ми сподіваємося на подальшу співпрацю з ПАТ «Укртрансгаз» в рамках програми модернізації ГТС», - зауважив гендиректор.

На думку фахівців, якісне оновлення потужностей, розпочате ПАТ «Укртрансгаз», принесе значний економічний ефект. Йдеться про виведення з експлуатації устаткування попередніх поколінь з низьким ККД і високою витратою паливного газу, який становить близько 2/3 тарифу на транспортування газу для споживачів. У ході модернізації будуть впроваджені в експлуатацію сучасні ГПА з актуальними показниками ККД (ККД двигуна ДГ90 становить 35%) і екологічними характеристиками, відповідними вимогам Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-