Ціна на Brent встановилась на рівні $46,64

Ціна на Brent встановилась на рівні $46,64

Укрінформ
Ціни на нафту впали в четвер під впливом даних про зростання запасів у США. Пізніше нафтові ф'ючерси перейшли до невеликого зростання.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent становлять $46,64 за барель, піднявшись на 28 центів з попереднього закриття. Ф'ючерси на нафту марки WTI зросли на 9 центів з попереднього закриття до $45,36 за барель.

Запаси нафти у США зросли на 2,4 мільйона барелів до 485 мільйонів барелів минулого тижня, незважаючи на те, що НПЗ збільшили виробництво, а обсяг імпорту впав, повідомило в середу Управління енергетичної інформації США.

Проте дані про запаси затьмарила новина про перемогу Дональда Трампа на виборах президента США, яка шокувала ринки. Ієн Бреммер, глава Eurasia Group, попередив, що "світ рухається до глибокої геополітичної рецесії".

Проте ринки оправилися від різких втрат і перейшли до зростання.

На думку BMI Research, позиція Трампа, направлена на підтримку нафтогазової промисловості, може означати, що "видобуток нафти і газу може відновлюватися швидше в 2017 році, оскільки розробники родовищ отримуватимуть більше підтримки".

Goldman Sachs вважає, що президентство Трампа означатиме збільшення інвестицій і, через деякий час, зростання видобутку нафти у США, оскільки обраний президент говорив про намір дерегулювати видобуток викопних видів палива.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,74 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,56 долара за барель, що на 20 центів вище від рівня закриття торгів ($46,36).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-