Наглядові ради створять в 41 держкомпанії

Наглядові ради створять в 41 держкомпанії

Укрінформ
Наглядові ради мають бути обов'язково створенні в 41 найбільших державних компаніях.

Про це під час засідання уряду сказав віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропоную ухвалити спочатку 4, а потім 2 постанови Кабінету міністрів щодо корпоративного управління та прозорості державних підприємствах та господарських товариствах, в статутному капіталі яких 50% та більше належить державі. Перше - це критерії, відповідно до яких утворення наглядових рад є обов'язковим в державних компаніях, друге - порядок утворення, функціонування та ліквідації наглядової ради державних унітарних підприємств...", - сказав Кубів.

Він зазначив, що відповідно до запропонованих критеріїв наглядові ради мають бути обов'язково створенні "в 41 найбільших державних компаній, включаючи НАК "Нафтогаз", де наглядова рада наразі вже створена".

Кубів додав, що наглядові ради складатимуться з 5-11 осіб.

"У найбільших державних компаніях членів наглядових рад відбиратиме комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, що є при Мінекономрозвитку", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-