Китай пропонує Україні зону вільної торгівлі

Китай пропонує Україні зону вільної торгівлі

Укрінформ
Китайська сторона запропонувала створення українсько-китайської зони вільної торгівлі.

Про це у Києві на Першому міжнародному українському форумі Шовкового шляху 2016 Ukraine Silk Road Forum заявив посол КНР Ду Вей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету - створення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження цього питання з української сторони", - сказав він.

Крім того, за словами посла КНР, реалізація китайського проекту Шовкового шляху, що покликаний активізувати економічне співробітництво і нарощування торгівлі між КНР і Європою, є немислимою без України.

"Без України реалізація ініціативи буде неповною, навіть немислимою. Через це Україна стала однією з перших серед більш ніж 60 країн, які приєдналися до Шляху", - зазначив він.

Україна разом з 20 іншими країнами увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва - проект Шовкового шляху, для запуску якої китайські фонди зібрали вже близько 300 мільярдів юанів або близько 46 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-