Голова уряду: Маємо створити конкурентний національний продукт

Голова уряду: Маємо створити конкурентний національний продукт

Укрінформ
Відновлення вагонобудування на державних підприємствах в Україні для задоволення потреб ПАТ "Укрзалізниця" створить 50 тисяч робочих місць.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми Шустер Live у п'ятницю.

"Ми порахували, що ті потреби, які нам потрібні для "Укрзалізниці", якщо ми тільки починаємо виробляти на потужностях державних підприємств або взагалі підприємств цієї галузі, ми забезпечуємо робочими місцями 50 тисяч робочих місць", - зазначив Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що українські вагони вдвічі дешевші ніж за кордоном, і "в них праця, метал, інші складові - саме українські", а завдяки розпочатому відновленню вагонобудування десятки тисяч людей отримають заробітну плату.

За його словами, такі проекти з відновлення національної економіки забезпечать економічне зростання.

"Економічне зростання забезпечить людям роботу, Україні - конкурентність і все необхідне для того, щоб ми могли реінвестувати те, що заробляє держава, в якість життя: якісну освіту, медицину, дороги", - зазначив Гройсман.

На переконання голови уряду, стимулювання внутрішнього виробництва та розвиток економіки - єдиний можливий варіант виводу країни з кризи.

"Чи не прийшов час створювати умови, коли українці приїдуть додому, будуть заробляти гроші, а те, що ми купуємо за кордоном, ми будемо виробляти в Україні, - зауважив прем’єр-міністр. - Нам вистачить бути придатком, нам треба бути лідерами".

У цьому контексті він зауважив, що уряд передбачає у бюджеті на 2017 рік пріоритети зокрема розвитку машинобудування, масштабного будівництва доріг, підтримки малих та середніх фермерських господарств.

"Я буду все робити для того, щоб ми перестали бути сировинним придатком будь-якої економіки будь-якої країни. Ми маємо все робити для того, щоб використати наші можливості, створити конкурентний національний продукт і представляти цей продукт на міжнародних ринках", - наголосив Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-