Гонтарева обговорила із Стросс-Каном проблеми банківської системи

Гонтарева обговорила із Стросс-Каном проблеми банківської системи

Укрінформ
Голова Нацбанку України Валерія Гонтарева зустрілася з екс-директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном, з яким обговорила основні проблеми і виклики, які сьогодні стоять перед банківською системою країни.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Учасники зустрічі обговорили основні проблеми і виклики, які сьогодні стоять перед банківською системою країни та прямо впливають як на взаємини з іноземними інвесторами, так і в цілому на темпи економічного зростання", - йдеться у повідомленні.

Зі слів голови НБУ, без жорстких та дієвих антикорупційних заходів на всіх рівнях та викорінення політичного популізму, реформа фінансового сектору не дасть того ефекту, на який очікують як українські громадяни, так і партнери та донори України за кордоном.

"Позиція НБУ щодо необхідності реформи фінансового сектору є принциповою і ми розуміємо, що далеко не всі її схвалюють і підтримують. Але саме в цьому полягає сенс реформ - вони, за визначенням, не бувають легкими і безболісними", - зазначила Гонтарева.

У свою чергу Стросс-Кан назвав спротив деяких українських політиків у боротьбі з корупцією "не на словах" причиною, за якої гальмується розвиток України.

"Українське громадянське суспільство, західні партнери, іноземний бізнес мають однакові очікування. Усі хочуть бачити реформи в країні, що Україна готова ставати відкритою економікою. Усі хочуть бути впевненими, що правоохоронні і судові органи приймають лише одну сторону - сторону справедливості. Бізнес задається питанням: "яка гарантія, що у мене будуть комфортні та прозорі умови для роботи тут?". Україні вкрай необхідні реформи в державному секторі і судовій системі", - зауважив Стросс-Кан.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-