Законопроект Мінрегіону не списує основних боргів ТКЕ - експерт

Законопроект Мінрегіону не списує основних боргів ТКЕ - експерт

Укрінформ
Законопроект Мінрегіону про врегулювання боргів підприємств ТКЕ, який вже пройшов перше читання у Раді, не списує основну заборгованість підприємств теплокомуненерго, а реструктуризує її на 5 років зі сплатою рівними долями під гарантії власників теплових компаній.

Про це заявив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі експерт у сфері ЖКГ Сергій Дунайло, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Даний законопроект (№ 5273 "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії" – ред.) не списує основну заборгованість підприємств теплокомуненерго, а реструктуризує її на 5 років зі сплатою рівними долями під гарантії власників теплових компаній, в містах - це муніципалітети та місцеві громади. Мова йде про списання нарахованих пені і штрафів за борги, які виникли не з вини підприємств, це невиплата за різницю в тарифах бюджетних організацій, невідповідність тарифів економічно обрунтованих витратам", - зазначив Дунайло.

Він пояснив, що після того, як підприємства теплокомуненерго увійдуть в створений реєстр Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, припиняється нарахування нових штрафів і пені і йде мораторій на сплату попередніх боргів. В разі, якщо підприємство протягом трьох місяців не сплачує реструктуризовану заборгованість і поточні платежі, їм повертається нарахування штрафних санкцій.

Нагадаємо, розробка та внесення до парламенту законопроекту №5273 ініційована віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком. Документ проголосований у першому читанні, а розгляд у другому читанні заплановано на четвер, 3 листопада. Зубко переконаний, що ухвалення цього закону є необхідною умовою оздоровлення галузі теплопостачання та водопостачання, і є кроком до реформування теплокомуненерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-