Укрзалізниця платитиме за свій ремонт із власної кишені - Балчун

Укрзалізниця платитиме за свій ремонт із власної кишені - Балчун

Укрінформ
Інвестиційний план ПАТ «Укрзалізниця» на наступний рік становитиме 26 млрд грн, які підприємство планує витрачати на ремонт і придбання вагонів і локомотивів.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили нову версію фінплану на 2017 рік, різко збільшуємо фінансування вагонів і локомотивів. Ми відновимо потенціал УЗ як єдиного і наш інвестиційний план на наступний рік – більше 26 млрд грн, це різке зростання порівняно з цим роком. В рамках цього плану ми збудуємо 3 тис. вагонів на наших базах, купуємо 3600 вагонів за рахунок кредитної лінії ЄБРР,  ремонтуємо 34 вагони. Наш парк має досягнути 72 тис. вагонів, цього має вистачити для перевезень навіть у піковий період», - зауважив Балчун.

За його словами, буде також модернізовано рухомий склад пасажирських перевезень.

«Буде модернізовано 200 вагонів, плануємо придбати 6 рейкових автобусів. Ми також відремонтуємо 360 локомотивів. У рамках кредитної лінії з КfW ми замість ремонтів придбаємо 15 локомотивів», - зазначив Балчун.

Він розповів, що УЗ також планує електрифікацію лінії Долинська - Миколаїв - Колосівка. 

«Це буде за рахунок кредитів від ЄБРР та ЄІБ. На жовтень 2017 року ми плануємо завершення будівництва Бескидського тунелю», - акцентував керівник підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-