Южно-Українська АЕС виробляє чверть атомної електроенергії країни

Южно-Українська АЕС виробляє чверть атомної електроенергії країни

Укрінформ
Южно-Українська АЕС, що працює трьома блоками з встановленою потужністю 1000 мВт кожен, виробляє близько чверті всієї атомної електроенергії країни.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів генеральний директор ЮУАЕС Володимир Лисниченко.

«Наше підприємство на сьогодні є одним з ключових гравців на ринку виробництва електроенергії. Щорічний наш внесок в енерговиробництво України становить від 16 до 20 мільярдів кіловат-годин. Приміром, у 2015 році ми виконали виробничий план на 103,8%. Це чверть від обсягу, що виробляється усіма атомними станціями України», - сказав Лисниченко.

Він нагадав, що ЮУАЕС перша мала досвід у продовженні терміну експлуатації атомних енергоблоків з типом реактора ВВЕР-1000.

«У 2013 році виробниче життя першого блоку було продовжене на 10 років - до 2 грудня 2023 року. Через 2 роки - в 2015-му - термін експлуатації енергоблоку №2 було продовжено до 31 грудня 2025 року. Отримання Южно-Українською АЕС дозволу від Держатомрегулювання експлуатувати атомні блоки понадпроектний термін стало результатом широкомасштабних робіт з їх модернізації. Замість застарілого обладнання ми встановили новітні цифрові системи. За підсумками виконаних заходів з реконструкції перший і другий «мільйонники» - це практично нові реакторні установки, з новими фізичними параметрами і, що важливо, з новим складом систем безпеки», - сказав Лисниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-