Гройсман сказав, де візьме гроші на подвійну мінімалку

Гройсман сказав, де візьме гроші на подвійну мінімалку

Укрінформ
Підвищення мінімальної зарплати для українців не спричинить загострення таких негативних явищ, як збільшення дефіциту бюджету.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив у своєму LIVE-зверненні до співвітчизників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У бюджеті є ці кошти. Шляхом детінізації, за рахунок того, що люди будуть чесно сплачувати податки у пенсійний фонд, шляхом того, що ми оптимізуємо всі видаткові частини, збалансуємо бюджет, жодних перевищень дефіциту бюджету, друкарських верстатів, не буде. Я хочу це підкреслили. Я хочу усім повідомити, що це прораховане рішення, яке призведе до реального підвищення заробітної плати для українських громадян», - сказав Гройсман.

Крім того, переконаний глава уряду, це дасть поштовх пожвавленню розвитку національної економіки.

Прем’єр пояснив, що у першу чергу варто вивести її з тіні, адже зараз 50% економіки перебуває саме там. Деякі люди отримують мінімальну заробітну плату, тому що так дозволяє закон, а їхні роботодавці мають нормальні прибутки. Буває так, що громадяни отримують 1 600 грн заробітної плати офіційно, а решту - в конверті.

«Це означає, що у тіні знаходиться певний ресурс, який сьогодні має бути направлений на те, щоб платити людям і платити із цих коштів податки», - пояснив глава уряду.

Він вважає, що таким кроком влада може змусити бізнесменів бути більш чесними та справедливими. «Я вважаю неприпустимим, коли підприємець, який організовує те чи інше підприємств, нормальні має прибутки, а ті, хто на нього працюють - за межею бідності», - наголосив Гройсман.

За словами Прем’єра, в державному секторі не буде людей, які отримуватимуть менше 3 200 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-