НАБУ завершило досудове розслідування

НАБУ завершило досудове розслідування "справи ОПЗ"

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України заявляють про завершення досудового розслідування щодо Сергія Переломи й Миколи Щурікова.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування за підозрою Сергія Переломи та Миколи Щурікова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах"), - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після його завершення буде складено та скеровано до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, що досудове розслідування за даним фактом розпочато у грудні 2015 року. Сергія Перелому (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України") та Миколу Щурікова (перший заступник голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод") підозрюють у розтраті коштів ОПЗ у період із травня по грудень 2015 року.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-