Нафта дешевшає на даних про зростання запасів в США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів в США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються на даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті. 

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в грудні впали в ціні на 1,30% до $49,31 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent з постачанням в грудні подешевшала на 1,16% до $50, 20 за барель.

Американський інститут нафти заявив учора, що запаси сирої нафти в США виросли минулого тижня на 4,8 млн барелів, що більше, ніж очікувалося, після зменшення на 3,8 млн тижнем раніше. Запаси в нафтосховищі в Кушингу зменшилися на 2,3 млн барелів, запаси дистилятів впали на 0,9 млн, а запаси бензину виросли на 1,7 млн.

Сьогодні з'являться офіційні дані від Управління з енергетичної інформації США, і очікується, що вони вкажуть на збільшення запасів на 800 тис. барелів.

Учора ціни на нафту виявилися під тиском під час північноамериканської сесії, втративши досягнення початку дня, оскільки інвестори втрачають віру в можливість загальних дій провідних виробників нафти зі скорочення обсягу виробництва, а долар посилився.

Ірак, що займає друге місце в ОПЕК за об'ємом виробництва після Саудівської Аравії, заявив, що хоче відмовитися від участі в угоді по заморожуванню об'ємів виробництва.

Світові ціни на нафту знаходяться під тиском останні декілька днів, оскільки ринок сумнівається в перспективах угоди через невизначеність з приводу того, як воно впроваджуватиметься.

Нафтовий картель з 14 країн домовився скоротити обсяг виробництва до 32,5-33,0 млн барелів нафти на день під час переговорів в Алжирі минулого місяця.

Проте ОПЕК заявила, що не прийме остаточне рішення щодо скорочення обсягу виробництва в кожній з країн до офіційного саміту у Відні 30 листопада, запропонувавши також приєднатися до угоди виробникам, що не входять в ОПЕК, на зразок Росії.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,27 долара за барель, що на 52 центи нижче рівня закриття торгів ($50, 79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-