Укрзалізниця спростувала інформацію податківців про несплату двох мільярдів

Укрзалізниця спростувала інформацію податківців про несплату двох мільярдів

Укрінформ
Державна фіскальна служба некоректно подає інформацію щодо несплати податків підприємствами залізничної галузі.

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба залізничної компанії.

"ПАТ «Укрзалізниця» звертає увагу на некоректну подачу інформації Державною фіскальною службою України стосовно несплати податків підприємствами залізничної галузі в розмірі 2 млрд грн. Оприлюднення неперевіреної інформації завдає шкоди репутації ПАТ «Укрзалізниця», яке насправді є одним із найбільших платників податків в Україні", - йдеться у заяві.

ПАТ «Укрзалізниця» наголошує, що не може визнати факт несплати донарахованих податків у зазначеному ДФС обсязі, зокрема, у зв’язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки щодо низки підприємств залізничної галузі. Зокрема, у зв’язку з відсутністю значної кількості первинних документів оскаржується об’єктивність донарахувань 625 млн грн податків щодо діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим.

"Підприємствами ПАТ «Укрзалізниця» на сьогодні визнано лише 2,4 млн грн із 2 млрд грн донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, які знаходяться в стадії ліквідації. Решта донарахувань податків оскаржується підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку", - зазначається у заяві.

ПАТ «Укрзалізниця» також нагадує, що компанія є одним із найбільших платників податків у нашій країні. Так, за І півріччя 2016 року до державного бюджету України та цільових фондів ПАТ «Укрзалізниця» сплатило майже 7 млрд грн, а загалом у поточному році товариством планується сплатити близько 14,8 млрд грн податків. Навіть у складних економічних умовах ПАТ «Укрзалізниця», відповідно до офіційного видання ДФС, входить до 20 найбільших платників податків в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-