Рада взялася за реструктуризацію боргів теплокомуненерго

Рада взялася за реструктуризацію боргів теплокомуненерго

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні урядовий законопроект №5273 щодо реструктуризації заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

За відповідне рішення проголосували 265 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу з трибуни ВР віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, даний законопроект спрямований на вирішення питання реструктуризації боргів компаній теплопостачання.

«Ми, фактично, реструктуризуємо всі борги, які були створені на 01.01.2016 року»,- пояснив урядовець.

За його словами, проект нормативно-правового акту дає на реструктуризацію боргів п'ять років, а також надає можливість після реструктуризації боргу скасувати всі штрафні пені, які були нараховані.

Крім того, Зубко зауважив, що на той час, поки діятиме договір реструктуризації, планується визначити норму щодо припинення нарахування штрафів і пені у подальшому.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що право на реструктуризацію заборгованості у разі ухвалення законопроекту матимуть саме комунальні підприємства.

У свою чергу, заступник голови Комітету з питань ЖКГ Альона Бабак додала, що до законопроекту пропонується також включити положення, згідно з яким підприємство централізованого водопостачання і водовідведення також матимуть право на реструктуризацію заборгованості за аналогією з підприємствами теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-