Бюджет військової медицини на сьогодні недостатній - Богомолець

Бюджет військової медицини на сьогодні недостатній - Богомолець

Укрінформ
Народний депутат Ольга Богомолець заявила, що бюджет військової медицини недостатній в умовах війни в країні.

Про це вона сказала під час свого виступу на  Х Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання надання хірургічної допомоги та анестезіологічного забезпечення в умовах воєнного та мирного часу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бюджет військової медицини на сьогодні недостатній, щоб надавати високоякісну допомогу. Якщо оборонний бюджет нашої країни складає 152 мільярди, то бюджет військової медицини не повинен складати кількасот мільйонів гривень», - заявила Богомолець.

Вона зазначила, що ця конференція має покласти початок новій роботі у військово-медичній службі, адже той досвід, який мають наші військові лікарі, є дуже цінним.

«Ця конференція започаткує новий напрямок роботи і Військово-медичної академії, і медичної служби міністерства оборони. Мені б хотілося, щоб військова медицина набула нового статусу, і вона має абсолютно всі підстави. Тому що ви не маєте такого обладнання, технологій, медикаментів, евакуаційного транспорту, які мають в США, Німеччині. Але ви маєте те, чого не мають вони. Ви маєте досвід проведення складних багатоетапних навчань, які не проводять ніде в світі. Цей практичний досвід неможливо купити за гроші», - сказала народний депутат.

Під час конференції, що проходить у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України, буде проведено пряму відеотрансляцію з операційної, в ході якої медики матимуть змогу оцінити рівень фахової підготовки військових лікарів та проаналізувати недоліки та переваги застосування телемедицини під час надання хірургічної допомоги у Збройних Силах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-