Нацбанк запустив сайт платіжної системи Простір

Нацбанк запустив сайт платіжної системи Простір

Укрінформ
У Національному банку презентували сайт Національної платіжної системи Український платіжний Простір.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі регулятора

Простір з'явився у результаті ребрендингу Національної системи масових електронних платежів.

"Національним банком України була проведена модернізація рішення платіжної системи, що базувалось на національних стандартах і забезпечено перехід на відкриті міжнародні стандарти. Побудовано центральний маршрутизатор, розрахунково-кліринговий центр, здатний забезпечити маршрутизацію та проведення розрахунків з використанням платіжних карток з магнітною смугою та EMV-чипом", - повідомляють в НБУ.

Зазначається, що метою нової платіжної системи є розвиток електронних грошей. Зокрема, система матиме можливість надання фінпослуг за допомогою операторів мобільного зв'язку (на основі електронних грошей Простір).

"Національний банк України як платіжна організація Український платіжний ПРОСТІР докладає максимум зусиль щодо сприяння створенню в Україні привабливого клімату для масового використання платіжних карток та інших електронних платіжних засобів під час здійснення безготівкових роздрібних платежів на території України", - наголосили в Нацбанку.

Як повідомляють в НБУ, наразі кількість банків-учасників системи Простір становить 45 фінустанов. Емітентами карток Простір є Ощадбанк, Райффайзен Банк Аваль, Діамантбанк, Полікомбанк. Крім того, в обігу залишилися картки НСМЕП, випущені Укргазбанком і Регіон-Банком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-