Бальцерович назвав антиреформою продовження земельного мораторію

Бальцерович назвав антиреформою продовження земельного мораторію

Укрінформ
Рішення парламенту про мораторій на продаж сільськогосподарських земель - це антиреформа, вважає представник президента у Верховній Раді Лешек Бальцерович.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє "112 Україна".

Бальцерович також підкреслив, що приймати політичні рішення повинна не тільки влада, але й опозиція. В якості прикладу він навів фракцію "Самопомочі".

"Повинні бути рішення від політичних лідерів України, включаючи опозицію, це невірно, що опозиція може тільки шкодити, вона повинна співпрацювати. Наприклад, є "Самопоміч", вони називаються реформаторами. Треба запитати, що вони роблять для реформ. В демократії найголовніше – громадська думка. Потрібно питати, чому було продовження мораторію на продаж землі? Це антиреформа. Чому майже всі голосували? Це великі резерви для України. Таке було зроблено в усіх країнах, крім Білорусі та України. Це не дуже хороша кампанія", - заявив Бальцерович.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла закон, яким продовжила мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року. У прикінцевих положеннях цього закону зазначається, що Кабінет міністрів України до 1 липня 2017 року має розробити і внести до парламенту законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-