Гройсман хоче перезавантажити службу внутрішньої безпеки ДФС

Гройсман хоче перезавантажити службу внутрішньої безпеки ДФС

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що має намір запустити масштабне перезавантаження внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби і зробити її незалежною від ДФС.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

"Десятки корумпованих і митників, і податківців, які заважали розвитку підприємництва, вже звільнені з роботи. Але цього недостатньо. Я вважаю, що процес з місця зрушив, і хочу запустити масштабне перезавантаження внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби. Я хочу, щоб внутрішня безпека ДФС була незалежна від ДФС. Бо корупціонерів від ДФС треба закривати в кайдани", - наголосив Прем'єр.

За його словами, це ж саме стосується і митників.

"Ми зараз запустили "митну сотню", заснували "єдине вікно", запровадили зовсім інше тарифоутворення для розмитнення. Зараз вже є результат. Якщо в травні-липні схемники сиділи і чекали – чи "попустить" Гройсман, чи не "попустить", потім зрозуміли – не "попустить". Зовсім не везти товар їм не вигідно: краще везти в білу, ніж притримувати далі. Тому в серпні ми отримали при плані 19 мільярдів гривень – 21 мільярд 300 мільйонів. В вересні – теж перевиконання. Це все дає результати. Сьогодні контрабандистам і схемникам не так просто жити, як жилось раніше. І зараз важливо підсилювати цю роботу, не зупинятися", - сказав Гройсман.

Він зауважив, що на сьогодні на митницях практично немає жодного справного сканера, який дозволяє проводити огляд предметів, не виймаючи їх із транспортного засобу, тари чи упаковки. Більшість таких сканерів механічно пошкодили самі митники, щоб проводити свої оборудки.

"Всі (сканери - ред.) – механічно пошкоджені. Тобто, самі митники брали їх, били, щоб не видно було, які товари переміщуються в контейнерах, автомобілях... Тому наше завдання сьогодні – технічно "переозброїти" їх, модернізувати. Спільно ми будемо це робити з нашими американськими партнерами. Думаю, за рік зможемо навести лад", - сказав Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-