Нафтогаз скаржиться, що тепловики не поспішають укладати договори

Нафтогаз скаржиться, що тепловики не поспішають укладати договори

Укрінформ
Виробники тепла не поспішають укладати договори з НАК "Нафтогаз України" на постачання газу. На сьогодні підписано лише 800 договорів, 250 - знаходяться у процесі обробки. Ще близько 300 договорів наразі не надійшли до Нафтогазу.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі "Нафтогаз України".

"У липні та серпні 2016 року Нафтогаз розіслав понад 1300 договорів на постачання газу для виробництва тепла для населення. Багато виробників тепла не скористалися можливістю укласти договір завчасно та надіслали документи лише у жовтні. Станом на 11 жовтня Нафтогаз отримав понад 1000 договорів, з яких вже підписано близько 800. Ще близько 250 договорів перебуває в процесі обробки та погодження, у тому числі з Державною фінансовою інспекцією. Ще близько 300 договорів наразі не надійшли до Нафтогазу", - наголосили в компанії.

Зазначається, що зі 190 найбільших компаній, які використовують 97% загального обсягу газу для виробництва тепла, договори з Нафтогазом уклали 107 підприємств.

"Решта або не встигли надіслати договори, або мають намір купувати газ у інших постачальників", - припускають в "Нафтогазі".

Крім того, зазначають у "Нафтогазі", окремі компанії намагаються отримати ліміти на постачання газу, не виконуючи вимог законодавства.

Зокрема, ТОВ "Зараз-1", яке забезпечує теплом мешканців мікрорайону «Чайка» Київської області та володіє потужностями близько 27 Гкал на рік, намагається отримати газ без відкриття спецрахунку. При цьому згідно з вимогами законодавства всі теплопостачальні підприємства, потужність яких перевищує 18 Гкал на рік, мають спецрахунки відкривати.

Крім того, КП "Дніпропетровські теплові мережі", маючи заборгованість перед Нафтогазом близько 700 млн. грн, розділилося на дві компанії та розподілило між ними виробничі потужності і майно. Зобов’язання перед Нафтогазом при цьому не були передані новим компаніям. Згідно з вимогами закону України "Про теплопостачання", Нафтогаз у таких випадках не має права укладати договори без врегулювання питання правонаступництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-