Продовження мораторію потрібне для завершення земельної реформи – голова Аграрної партії

Продовження мораторію потрібне для завершення земельної реформи – голова Аграрної партії

Укрінформ
Продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель потрібне для стимулювання законотворчої діяльності у максимально короткий час для завершення земельної реформи в Україні.

Про це на круглому столі в Києві заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели вісім страйків за останні півтора року, і в трьох страйках однією з основних вимог було продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Це вже сьоме продовження мораторію. І прикро, що нам доводиться продовжувати мораторій. Але в нинішній ситуації продовження потрібне для того, щоб неприборканий ринок землі не залишив українських громадян без української землі. Ми вибороли продовження мораторію ще на один рік, не з метою мораторію заради мораторію, ми стимулюємо сьогодні до законотворчої діяльності і в максимально короткий період часу для завершення земельної реформи в нашій країні", - сказав Скоцик.

За його словами, на сьогодні існує 17 інструментів поводження із землею, таких як рента, договір довічного утримання та інші, і потрібно сьогодні формувати цілісний пакет рішень для завершення земельної реформи, а не виносити і приймати окремі елементи щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

"Партія чітко заявила, що ми не підтримуємо і вимагаємо не виносити у Верховній Раді будь-який законопроект, вирваний з контексту. Тому партія категорично проти спроби впровадити емфітевзис. Ситуація у суспільстві така, що ми будемо виходити на черговий страйк, дев'ятий, якщо у когось буде бажання внести вирвані елементи із повного пакету врегулювання земельної реформи. Аграрії будуть дуже стійко і якісно реагувати на такі негативні моменти", - заявив голова партії.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 жовтня ухвалила закон щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-