НБУ більше 100 разів надавав правоохоронцям дані про порушення в банках

НБУ більше 100 разів надавав правоохоронцям дані про порушення в банках

Укрінформ
Національний банк за 9 місяців 2016 року 114 разів надавав правоохоронцям інформацію щодо правопорушень у банківській сфері.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк у вересні 2016 року 13 разів надавав доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері. У тому числі за ініціативою: Державної фіскальної служби – 1 раз; Генеральної прокуратури - 3 рази; СБУ – 3  рази; Національної поліції України – 6 разів. Усього за 9 місяців 2016 року НБУ 114 разів надав  правоохоронним органам доступ до інформації в межах розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у березні 2015 року парламент України ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб", яким запроваджено кримінальну відповідальність керівників та власників банку за вчинення дій, що призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-