Суд з Газпромом: У Нафтогазі сказали, коли чекати ухвали Стокгольмського арбітражу

Суд з Газпромом: У Нафтогазі сказали, коли чекати ухвали Стокгольмського арбітражу

Укрінформ
Результати стокгольмського арбітражу щодо спорів з "Газпромом" відносно контракту на закупівлю газу очікуються до кінця березня.

Про це повідомляє 112 Україна з посиланням на комерційного директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Вітренко повідомив, що слухання тривають вже 2 тижні і триватимуть ще 3 дні.

"Потім може бути ще одне подання документів (post - hearing briefs), і можуть ще притягнути додаткових експертів (незалежних, для самого трибуналу). Але рішення у будь-якому разі має бути до кінця березня. Це за контрактом на закупівлю газу. За контрактом на транзит слухання будуть у листопаді-грудні", - пояснює він.

За словами Вітренка, рішення по другому контракту очікуються не пізніше червня.

Як повідомлялося, Україна веде судові спори проти російського "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі по двох контрактах. Перший - це контракт купівлі-продажу російського газу. Другий - це транзитний контракт.

Сума позовних вимог "Нафтогазу України" до російського "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі станом на 31 липня 2016 року складала 28,3 млрд доларів. "Нафтогаз" планує стягнути з "Газпрому" 18,1 млрд дол. у зв'язку з вимогою про зміну і перегляд ціни на газ, який був закуплений з 20 травня 2011 року по жовтень 2015 року, а також 10,2 млрд дол. за невиконання контрактних зобов'язань по транзиту газу територією України у 2009-2015 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-