Порошенко на винзаводі підписав скасування

Порошенко на винзаводі підписав скасування "винних" ліцензій

Фото
Укрінформ
Невеликі місцеві винороби України відтепер не платитимуть щороку 500 тис. грн ліцензії за оптовий продаж алкоголю, виробленого з власної сировини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний закон про скасування ліцензії підписав у п'ятницю Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з підприємцями-виноробами на Біляївському винзаводі в рамках робочої поїздки до Одеської області.

"Я маю для вас приємну новину, новину для Одещини, Херсонщини, Миколаївщини, Закарпаття, і дуже головне - в майбутньому для українського Криму. Ми зробили перший і дуже важливий крок: кожен рік український виробник не буде більше зобов'язаний платити 500 тисяч за нікому не потрібний папірець, бо він створює робочі місця, він славить Україну, він створює дивний продукт. І сьогодні за вашої присутності я хотів би підписати закон, який звільняє від цього українського виробника", - заявив лава держави, звертаючись до виноробів.

Як наголосив Порошенко, місцеві виробники вина в Україні мають бути захищені, для чого, зокрема, потрібно здійснити в галузі дерегуляцію.

Він також висловив пропозицію започаткувати Свято українського винороба.

"У нас є дуже велика кількість свят. Але свята винороба і свята українського вина... я думаю, що було б дуже добре, якби ми започаткували свято винороба. Можна це прив'язати до 7 жовтня, до дати підписання указу. Запропонуєте інше - прошу дуже. Але я хотів би, щоб у нас було свято молодого вина", - зазначив Президент.

Фото Микола Лазаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-