Львівське сміття «помандрувало» Вінниччиною і попрямує до Києва

Львівське сміття «помандрувало» Вінниччиною і попрямує до Києва

Укрінформ
Львівське сміття, яке незаконно привезли на сміттєзвалище поблизу міста Погребище у Вінницькій області, обіцяють доправити на переробку у Київ.

Про це Укрінформу повідомили у Погребищенській міській раді.

«Ситуацію міськрада намагається врегулювати, мер і львів’яни домовляються з київським сміттєспалювальним заводом «Енергія», щоб ті прийняли відходи на утилізацію. Сподіваємося, все вирішиться сьогодні до вечора, або до завтрашнього ранку», - повідомили у міськраді.

Місцеві чиновники наполягають, аби доправку сміття до Києва та його утилізацію провели коштом тих, хто незаконно ввіз його на Вінниччину.

Тим часом місцеві жителі четверту добу блокують вантажівки зі сміттям, яке привезли зі Львова на полігон складування побутових відходів поблизу Погребища. Активісти чергують і вдень, і вночі, побоюючись, що сміття залишиться.

Як повідомляло агентство, львівське сміття незаконно ввезли на територію області в ніч на 3 жовтня. Шість хур встигли вивантажити, ще шість блокують активісти. У вівторок ввечері селяни навіть перекривали на знак протесту проти ситуації, що склалась, автотрасу.

За фактом незаконного ввезення сміття правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 356 КПК України – самоправство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-