Готувати закон про борги ТКЕ допомогли міжнародні експерти - Зубко

Готувати закон про борги ТКЕ допомогли міжнародні експерти - Зубко

Укрінформ
Закон, який має на меті реструктуризувати борги понад сотні теплокомуненерго в Україні та запустити їх повноцінну роботу, допомагали розробляти міжнародні експерти.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

"Спочатку ми повинні оздоровити підприємства ТКЕ, реструктурувати борги, вивести їх на стабільний фінансовий рівень. Для цього ми спільно із міжнародними партнерами вже підготували законопроект "Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств", - зазначив Зубко.

За його словами, таким чином вдасться розблокувати рахунки ТКЕ, здійснити реструктуризацію заборгованості, на яку буде призупинено нарахування штрафів та пені, що у свою чергу уможливить залучення інвестицій для модернізації галузі.

"Передбачено списання штрафів і пені після того, як теплопостачальні компанії та "Нафтогаз" виконають договори про реструктуризацію заборгованості. Такий підхід з реформування національної теплоенергетики підтримують наші міжнародні фінансові партнери", - наголосив Зубко.

Він зазначив, що теплопостачальні підприємства потрібно модернізувати шляхом реалізації інвестиційних проектів.

"Реформа системи теплоенергетики – одне з головних завдань для України на ближчі роки", - наголосив Зубко.

Нагадаємо, що вже протягом кількох місяців в Україні залишаються заблоковані рахунки 104 теплопостачальних підприємств за борги перед НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-