Westinghouse передасть Україні технології для підвищення ефективності АЕС

Westinghouse передасть Україні технології для підвищення ефективності АЕС

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse досягли угоди про значне поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та оптимізації експлуатації АЕС України у рамках Програми підвищення ефективності АЕС.

Про це йдеться у спільній заяві компаній про розширення співробітництва з нагоди візиту міністра торгівлі США Пенні Прітцкер, повідомляє прес-служба Енергоатому.

«Враховуючи виняткову важливість атомної енергетики для забезпечення національної безпеки Української Держави та орієнтацію на найвищі стандарти експлуатації і безпеки, а також унікальний досвід Westinghouse у впровадженні передових технологій в енергетиці і програм покращення техніко-економічних показників, НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse домовилися про початок робіт над Програмою підвищення ефективності АЕС України», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у рамках програми буде реалізований комплекс заходів з підвищення ефективності АЕС України з урахуванням аспектів безпеки, що забезпечить відповідність кращим світовим практикам, а також конкретним вимогам стандартів ЄС, розробленим Асоціацією Ядерного Регулювання країн Західної Європи. Ці заходи доповнять роботи, які вже ведуться у рамках Комплексної звідної програми підвищення рівня безпеки за підтримки Європейського Банку Реконструкції і Розвитку(ЄБРР) та Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратому) і забезпечать значну оптимізацію експлуатації АЕС України, наголошують в Енергоатомі.

Зокрема, очікується, що результатом реалізації таких заходів буде підвищення коефіцієнта готовності енергоблоків АЕС, що в свою чергу забезпечить значне підвищення виробітку, рентабельності і розширить можливості НАЕК «Енергоатом» для експорту електроенергії в країни ЄС.

Програма підвищення ефективності об'єднає кращий світовий експлуатаційний досвід і передові технології з ресурсними можливостями українських фахівців і промисловості, наголошують в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-