Світовий банк закликає Україну збільшити кількість податків

Світовий банк закликає Україну збільшити кількість податків

Укрінформ
Світовий банк заявляє про необхідність розширення в Україні бази оподаткування, а також реформуваня пенсійної системи.

Про це йдеться у тематичній записці Світового банку.

"Для забезпечення макроекономічної стабільності необхідно буде усунути найважливіші джерела фіскального ризику: розширити базу оподаткування, реформувати пенсійну систему, зменшити квазі-фіскальні дефіцити та відновити стабільність фінансового сектора", - зазначають у СБ.

Крім того, для поступового зменшення державного боргу в майбутньому Україні доведеться здійснити системну фіскальну консолідацію, підкріплену структурними реформами. У іншому випадку доведеться вдатися до скорочення видатків та активного залучення коштів на внутрішньому ринку.

"Попри те, що у 2015 році вдалося суттєво знизити дефіцит бюджету, ситуація у цій сфері залишається складною: за прогнозами, дефіцит бюджету розширеного уряду з урахуванням НАК «Нафтогаз України» сягне у 2016 році майже 4%. Для поступового зменшення державного боргу з одночасним сприянням розвитку в майбутньому доведеться здійснити системну фіскальну консолідацію, підкріплену структурними реформами", - йдеться у записці.

"Якщо таку системну фіскальну консолідацію не здійснити, то Україні доведеться більшою мірою розраховувати на ситуативні заходи та скорочення видатків, і активніше залучати кошти на внутрішньому ринку, що загрожуватиме борговій стабільності та зменшуватиме потенціал зростання", - зазначають у Світовому банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-