В АМКУ пояснили затримку з позовом до Газпрому на 86 мільярдів

В АМКУ пояснили затримку з позовом до Газпрому на 86 мільярдів

Укрінформ
Антимонопольний комітет України готує судовий позов про стягнення з "Газпрому" 86 млрд грн штрафу, накладеного ще у лютому 2016 року.

Про це на брифінгу заявила перший заступник голови АМКУ Марія Ніжнік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми уже перебуваємо на фінальній стадії підготовці такого судового позову, який буде подано до суду першої інстанції", – сказала Ніжнік.

Як пояснила службовець, для остаточної підготовки позову необхідно детально визначити обсяг санкцій, які будуть накладені на "Газпром" через несплату основної суми штрафу. Окрім цього, в АМКУ вважали за потрібне дочекатися рішення Верховного суду України щодо позову "Газпрому".

"Позиція нашого юридичного департаменту, зважаючи на усі процесуальні моменти, була такою, що варто дочекатися рішення Верховного суду України по позову "Газпрому", а потім уже від нашого імені подавати позов на несплату штрафу "Газпромом" до суду першої інстанції", - наголосила Ніжнік.

Як повідомлялося, АМКУ 22 січня 2016 наклав на "Газпром" штраф за зловживання монопольним становищем у транзиті газу через Україну на 85,966 млрд грн.

12 квітня 2016 року "Газпром" вирішив оскаржити це рішення, зареєструвавши позов у Господарському суді Києва. Однак суд відхилив позов російського монополіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-