Рівне просить Гройсмана реструктуризувати борги місцевого аеропорту

Рівне просить Гройсмана реструктуризувати борги місцевого аеропорту

Укрінформ
Обласна рада у Рівному звернулася до Кабміну з проханням списати борги місцевому аеропорту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нині міжнародний аеропорт у Рівному має заборгованість у 12,5 млн грн. Поточні кошти, які надходять на розрахункові рахунки підприємства, арештовуються державною виконавчою службою і першочергово спрямовуються на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам, що виникла у минулі роки. Тому ми звернулися до голови уряду із проханням реструктуризації Кабміном боргу підприємства», - сказав під час засідання облдержадміністрації голова облради Микола Драганчук.

За його словами, технічні дані летовища відповідають міжнародним авіаційним нормам, однак інфраструктура, технічне забезпечення, світлосигнальне обладнання, техніка, система авіаційної безпеки потребують постійного оновлення. Для підтримання технічних систем аеропорту як міжнародного з обласного бюджету щороку виділялись кошти на поповнення статутного капіталу підприємства. В результаті чого й було збережено матеріально-технічну базу летовища та колектив спеціалістів.

Цього року реалізовано програму чартерного авіасполучення Рівне – Анталія, планується відкриття чартерних авіарейсів Рівне – Хургада, а в подальшому регулярних авіаперельотів Рівне – Люблін. Також аеропорт використовується для забезпечення потреб антитерористичної операції.

У свою чергу міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який брав участь у засіданні облдержадміністрації, зазначив, що буде з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом спілкуватися на цю тему та передасть йому особисто звернення Рівненської обласної ради до Кабінету міністрів України щодо реструктуризації боргу міжнародного аеропорту у Рівному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-