Нацбанк пом’якшив тимчасові обмеження на валютному ринку

Нацбанк пом’якшив тимчасові обмеження на валютному ринку

Укрінформ
Національний банк України пом’якшив тимчасові адміністративні обмеження, введені у 2014-2015 роках для стабілізації національної валюти.

Про це йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

"Відтепер клієнти банків зможуть отримувати готівкові кошти в іноземній валюті або банківських металів з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати на суму до 250 тис. гривень на добу на одного клієнта (в еквіваленті). Раніше ця сума становила 100 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Це, на думку керівництва НБУ, має збільшити довіру вкладників до банківської системи.

Також компанії-резиденти, які отримали від нерезидентів кредити або позики, зможуть купувати іноземну валюту для погашення заборгованості навіть за наявності на їх рахунках власних коштів в іноземній валюті на суму понад 25 тис. доларів США. Мета цього кроку – спростити умови для купівлі валюти, необхідної для своєчасного погашення зовнішніх зобов’язань українським бізнесом.

"Національний банк раніше заборонив перерахування іноземної валюти за індивідуальними валютними ліцензіями фізичним особам, у тому числі для здійснення ними інвестицій за межі України, щоб запобігти непродуктивному відтоку капіталу. Оскільки Національний банк не вважає такі інвестиції сприятливими для розвитку економіки, на відміну від надходжень прямих іноземних інвестицій, було прийняте рішення призупинити видачу таких ліцензій", - повідомили у фінустанові.

В НБУ переконані, що ці пом’якшення антикризових тимчасових обмежень не призведуть до посилення волатильності на валютному ринку.

"Національний банк планує й надалі продовжувати поступову лібералізацію валютного регулювання, якщо цьому буде сприяти стан грошово-кредитного і валютного ринків та української економіки в цілому", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-