Система ProZorro є унікальною не лише в Україні, а й у світі - експерт

Система ProZorro є унікальною не лише в Україні, а й у світі - експерт

Укрінформ
Координатор системи держзакупівель ProZorro, проектний менеджер реформи держзакупівель при Національній раді реформ Кристина Гуцалова стверджує, що ця система є 100-відсотковою реформою, і закликає пришвидшити всю реформу державного управління.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

"Щодо ProZorro я можу сказати, що це дійсно 100-відсоткова реформа, тому що ми не змінили вивіску, ми не змінили просто людей, ми дійсно намагаємося змінити систему повністю, грунтовно, зі зміною основних правил", - підкреслила Гуцалова.

При цьому вона акцентувала на тому, що система є унікальною не лише для України, а й фактично у світі. "Саме такої, гібридної, моделі системи електронних закупівель не існує", - зазначила проектний менеджер реформи держзакупівель.

Водночас Гуцалова застерегла, що в разі пробуксовування реформи державного управління в цілому будь-яка позитивна ініціатива (ProZorro чи будь-яка інша, яка вже довела свою ефективність), якщо потрапить "не в ті руки", може "бути перевернута з ніг на голову та поставлена на служіння корупційним інтересам". 

Вона також заявила, що бачить відплив кадрів-реформаторів у багатьох міністерствах на радість тим, хто хоче повернення до старих часів.

Повний текст інтерв’ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-