ДФС поступово повертає старі борги з ПДВ - Насіров

ДФС поступово повертає старі борги з ПДВ - Насіров

Укрінформ
За вісім місяців 2016 року в цілому по Україні відшкодовано 55 млрд грн ПДВ, що на 17 млрд більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тенденція збільшення відшкодованих сум ПДВ сприяє погашенню старих заявлених до відшкодування сум ПДВ.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров під час зустрічі уряду з представниками бізнесу, повідомляє Урядовий портал.

"На сьогодні ми проводимо щомісяця регулярне відшкодування ПДВ. За вісім місяців 2016 року в цілому по Україні відшкодовано коштами 55 млрд грн. Це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року (37,9 млрд грн)", - сказав він.

Насіров зазначив, що тільки за серпень відшкодовано коштами більше 6 млрд грн.

"Середньомісячне відшкодування ПДВ коштами у 2016 році зросло на 2,1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом 2015 року і на сьогодні складає майже 7 млрд грн. При цьому середньомісячні обсяги заявок до відшкодування сум ПДВ зросли на 1,6 млрд грн – з 5,7 млрд грн до 7,3 млрд грн", - зазначив очільник відомства.

Таким чином, станом на 1 вересня в цілому по Україні залишок невідшкодованих сум ПДВ, задекларованих до відшкодування, становить 17 млрд грн, що майже відповідає сумі, заявленій до відшкодування за останні два місяці.

Голова ДФС також зауважив, що до кінця року планується скоротити термін відшкодування ПДВ до двох місяців.

За словами Насірова, загалом у 2016 році зберігається позитивна тенденція збільшення відшкодованих сум ПДВ, що сприяє погашенню старих заявлених до відшкодування сум ПДВ. Відшкодування здійснюється у хронологічному порядку відповідно до черговості, у першу чергу сум, задекларованих платниками у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-