АМКУ оштрафував п'ять фармкомпаній за змову

АМКУ оштрафував п'ять фармкомпаній за змову

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 1,65 млн грн п'ять фармацевтичних компаній за змову при участі в державних тендерах.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

"Комітет дійшов висновку, що компанія "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" (м. Фрібург, Швейцарія) і ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд." і ПрАТ "Альба Україна", уклавши відповідні дистриб’юторські договори, своїми діями призвели до завищення цін на лікарські засоби під час реалізації через процедури державних закупівель",— йдеться в повідомленні комітету.

АМКУ розслідував ціноутворення на ліки виробництва "Алкон", які застосовуються для лікування складних офтальмологічних захворювань. В ході розслідування було встановлено, що протягом 2011 — 2013 років у відносинах компаній "Алкон Фармасьютікалз", "БаДМ", "Вента", "Оптима-Фарм" і "Альба Україна" існували непрозорі механізми надання післяпродажних знижок. Дистриб'ютори реалізовували ліки виробництва групи "Алкон" через процедури держзакупівель за цінами вищими, ніж ціни реалізації в аптеках, застосовуючи різні підходи до ціноутворення.

Згідно з законом "Про захист економічної конкуренції", АМКУ оштрафував "Алкон Фармасьютікалз" на 937 тис. 526 грн, "БаДМ" — на 302 тис. 387 грн, "Оптима-Фарм" — на 69 тис. 503 грн, "Вента" — на 1 тис. 94 грн і "Альба Україна" — на 339 тис. 999 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-