Російська ГТС у гіршому стані, ніж українська - Укртрансгаз

Російська ГТС у гіршому стані, ніж українська - Укртрансгаз

Укрінформ
Українська газотранспортна система перебуває у набагато кращому стані, ніж російська: і внаслідок кращих кліматичних умов, і внаслідок кращого догляду за нею.

Про це в інтерв'ю "НВ Бізнес" розповів президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів.

"По суті, російська труба і українська – це одна газотранспортна система, оскільки була збудована за радянських часів для виконання однієї задачі – експорту природного газу для потреб європейських споживачів. Але наші кліматичні умови набагато кращі, ніж у росіян. Тим паче ми докладаємо максимум зусиль для підтримки нашої ГТС в належному стані, тому я вважаю, що українська труба у кращому стані. Icнує чітка статистика пошкоджень і аварій на газопроводах Російської Федерації і України, повірте, в Україні вони на порядок менші", - зазначив він.

Президент українського газотранспортного оператора підкреслив, що дискредитація з боку росіян є просто смішною.

За словами Прокопіва, на сьогодні українська труба має проблеми лише на територіях Донбасу, які не контролюються останні 2,5 роки.

"Я не бачу якихось загроз для існування ГТС України за винятком викликів які мали місце за останні 2,5 роки. Вони не прораховані в жодних підручниках, в жодних інститутах і в жодних проектах. Мова йде про війну на сході", - зазначив він.

Прокопів також наголосив, що українська газотранспортна система побудована таким чином, та має настільки розгалужену мережу газопроводів, що за допомогою аналітичної роботи диспетчерів та інженерів завжди вдається оптимізувати потоки, вирівняти тиски і забезпечувати безаварійну подачу в Європу.

"Нагадаю, що минулого року в результаті обстрілу була надзвичайна ситуація з пошкодження газопроводу у бік Маріуполя. Достроково, у надскладних умовах, за 2,5 доби нам вдалося відновити газопостачання. Цього року ми мали такий же випадок по Ужгородському напрямку в гірській місцевості. Мороз і пікові навантаження. Труба дійсно вже не є нова, хоча і нова деколи не витримує навантажень. Ще був випадок по Львівтрансгазу у бік Польщі. Буквально за декілька годин ми вирівняли режими", - зазначив Прокопів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-