Фінські компанії шукають заміну російському ринку - міністр

Фінські компанії шукають заміну російському ринку - міністр

Укрінформ
Фінські компанії через скорочення торгівлі з Росією шукають нові ринки збуту своєї продукції, у тому числі в Україні.

Про це сказав міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Кай Мюккянен на брифінгу в Херсонській облдержадміністрації, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

 "Певна торгівля (Фінляндії - ред.) з Російською Федерацією все-таки ще відбувається. Як міністр зовнішньої торгівлі я, як ніхто, знаю про це. Хоч експорт (у Росію. - Ред.) значно зменшився. Я хотів би зазначити, що фінські компанії шукають нові ринки збуту - в Україні також, і в сусідніх країнах", - сказав Мюккянен.

Водночас він наголосив, що фінський експорт до України у 2015 році зменшився на 20% і становив близько 200 млн євро.

Він зауважив, що це "не дуже великі показники".

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен додав, що Фінляндія фінансово підтримала Україну через міжнародні організації на суму близько 25 млн євро.

"Наші політичні відносини з Україною дуже гарні. Фінляндія висловлює свою солідарність з Україною. І цей візит Кая Мюккянена сьогодні - це вже третій міністерський візит до України у цьому році. Фінансова підтримка Україні за цей час становила приблизно 25 млн євро, і вона втілювалась, зокрема, з допомогою міжнародних організацій", - сказав Віртанен.

Як повідомлялося, фінська делегація на Херсонщині взяла участь у відкритті у селищі Антонівка 13 вересня унікальної за технічним оснащенням "Зеленої екошколи", спорудженої фінськими будівельниками на базі Антонівської ЗОШ №21 за кошти Північної екологічної корпорації NEFCO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-