Президент

Президент "Антонова" про історію з "Мрією": Це удар по болючій точці

Укрінформ
Літак Ан-225, більше відомий як "Мрія", не продаватимуть.

Про це заявив президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба в ході прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі розуміють, в якому агресивному інформаційному середовищі ми зараз знаходимося зважаючи на конфлікт з РФ. Ми це відчули на прикладі недавнього підписання угоди з Китаєм по проекту Ан-225. Тобто, тільки відбувається подія і відразу йде інформаційне вкидання, чітко спрямоване на найболючішу точку, що все тут розпродається. В тій інформації, яку представили інформаційні ресурси з російською реєстрацією, нема правди", - заявив керівник авіабудівного заводу.

Директор програми співробітництва з КНР Геннадій Габрук пояснив, що право інтелектуальної власності залишається за підприємством "Антонов".

"Всі передачі документації, необхідні для виготовлення літака, здійснюватимуться виключно на підставі ліцензійних договорів, як це прийнято в усьому світі. Але при цьому "Антонов" залишається власником інтелектуальної власності, розробником літака. Тобто, ніяких прав "Антонов" не позбавляється", - наголосив він.

Нагадаємо, 31 серпня в ефірі китайського державного каналу СCTV News прозвучала інформація, що Україна продала Китаю найбільший і найпотужніший літак Ан-225 "Мрія".

На ДП "Антонов" деякий час утримувалися від офіційних коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-