Україна виконала прохання Газпрому про збільшення транзиту

Україна виконала прохання Газпрому про збільшення транзиту

Укрінформ
Україна з 5 вересня збільшила на 20% добовий обсяг прокачування російського газу для європейських споживачів. Станом на 6 вересня "Газпром" надіслав заявку на транзит 279,5 млн кубометрів блакитного палива.

Про це інформує прес-служба "Укртрансгазу".

"Відучора на 20% збільшився добовий обсяг прокачування природного газу газотранспортною системою України для потреб європейських споживачів. На сьогоднішній день від ПАТ "Газпром" отримана заявка на транспортування територією України в Європу 279,5 млн кубометрів блакитного палива", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає "Укртрансгаз", збільшення обсягів прокачування природного газу відбувається через планово-ремонтну зупинку трубопроводів OPAL, які пов`язують точку з`єднання системи газогонів Nord Strem із газотранспортними системами Німеччини та Чехії.

Тривалість робіт на даних газопроводах продовжиться до кінця тижня, повідомляють в центральному диспетчерському департаменті оператора української ГТС.

Як напередодні прокоментували у "Нафтогазі", рівень збільшення заявки в декілька разів перевищує передбачений контрактом з російською компанією. Незважаючи на це, Україна виконує заявки в повному обсязі.

Нагадаємо, минулого місяця під час восьмиденної планової зупинки Nord Stream максимальний добовий режим прокачування газу територією України досягав 279,1 млн куб. м.

За січень серпень поточного року через газотранспортну систему України для європейських споживачів надійшло 50,2 млрд кубометрів природного газу, що на 19% більше ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-