НБУ назвав подальші кроки щодо стримування курсу валют

НБУ назвав подальші кроки щодо стримування курсу валют

Укрінформ
У Національному банку України готові й далі проводити за потреби валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу.

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, коментар якого оприлюднено на сторінці НБУ у Фейсбуці.

"Національний банк України має намір і надалі проводити за необхідності валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу, викликану тимчасовими факторами, оскільки курс гривні має суттєвий влив на рівень інфляції", - сказав Чурій.

За його словами, у серпні НБУ поновив продаж валюти на міжбанківському валютному ринку з огляду на посилення сезонних коливань обмінного курсу протягом останніх тижнів та неспроможність ринку самостійно послабити їх через його низьку глибину.

"З 31 серпня проведено чотири аукціони, під час яких ми задовольнили заявки на 140 млн дол. США", - зазначає заступник голови НБУ.

Він наголосив, що регулятор має всі можливості для подальшого згладжування коливань завдяки нарощуванню міжнародних резервів протягом останніх п'яти місяців до рівня $14,1 млрд.

Водночас, незважаючи на поточну волатильність на валютному ринку, Національний банк вважає актуальним поточний прогноз інфляції на рівні 12% на кінець цього року. За словами Чурія, забезпечити такий рівень дасть змогу, зокрема, надходження експортного виторгу збільшиться завдяки зростанню цін на сталь і залізну руду, а також від продажу нового урожаю.

Важливим фактором для послаблення коливань курсу стане й поновлення співпраці з МВФ, на яке Україна очікує найближчим часом. "Це як забезпечить збільшення міжнародних резервів, так і послабить психологічний тиск на курс гривні", - наголосив заступник керівника НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-