Гройсман розповів про пріоритети бюджету-2017

Гройсман розповів про пріоритети бюджету-2017

Укрінформ
Пріоритетами бюджету країни на 2017 рік будуть оборона, розвиток енергоефективності та дорожньої сфери, аграрного сектору і машинобудування, збереження фінансової децентралізації.

Про це у Вінниці на брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Уперше це буде абсолютно чесний бюджет: скільки ми заробили – стільки й маємо витрачати. Популістичні й нереалістичні бюджети, які приймалися традиційно, порушують макроекономічну стабільність. У принципі, людям вони нічого не дають, окрім того, що шалена інфляція. Це буде чесний бюджет, в якому будуть чітко структуровані пріоритети", - сказав Гройсман.

За його словами, найперший пріоритет – це оборона. Наступна позиція – це питання українських доріг та забезпечення енергоефективності економіки та об’єктів інфраструктури.

"Ми хочемо масштабно продовжити серйозний ремонт доріг. І найголовніше – щоб ми перейшли до реконструкції і будівництва нових доріг. Наступна позиція – це енергоефективність. Думаю, що в Державному фонді енергоефективності в наступному році будуть акумульовані 5-6 мільярдів гривень, в тому числі, ми розраховуємо залучити  міжнародні ресурси. На дорожний фонд ми теж можемо акумулювати 30-40 мільярдів гривень. Це все те, що буде направлено на економіку, на модернізацію, створення робочих місць і виплату заробітних плат", -  сказав глава уряду.

Серед пріоритетів уряду в бюджеті-2017 і питання освіти: "Ми будемо відстоювати позицію щодо підняття заробітних плат освітянам".

Прем’єр-міністр також наголосив на важливості підтримки аграрного сектора, який стимулюватиме розвиток вітчизняного машинобудування.

"Ми передбачаємо 5,5 млрд грн коштів у бюджеті, які будуть направлені на підтримку малих фермерських господарств. Це дуже важливий для нас сектор, особливо, коли питання йде не про великі холдинги, а про невеликих фермерів, які виробляють продукцію. Ми зацікавлені в тому, щоб вони збільшували переробку, збільшували обсяг виробленої продукції, таким чином ми можемо стимулювати машинобудування», - зазначив Гройсман.

Окрім того, Прем’єр-міністр вважає стратегічно важливим відстояти в головному фінансовому документі країни фінансову децентралізацію.

"Ми зберігаємо масштабну децентралізацію фінансів. Це означає, що на місцях будуть кошти  і в наступному році. Ми будемо за це боротися, бо деякі наші політикани хочуть говорити, що більше грошей треба консолідувати в центрі, в Києві. Я категорично проти: міста, села, селища, райони і області мають отримувати кошти напряму, а не від комітетів парламенту. Заробили гривню в бюджет – зразу ж розподілили", - сказав  очільник уряду.

За його словами, Кабмін прагне дискусії в парламенті щодо показників бюджету, його  доходної і видаткової частини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-