Рева розповів, скільки сімей можуть розраховувати на субсидії

Рева розповів, скільки сімей можуть розраховувати на субсидії

Укрінформ
Ще 9 млн домогосподарств України з настанням опалювального сезону отримають субсидії.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 1 травня 2016 року субсидії отримували 6 млн домогосподарств. Через зростання тарифів ми прогнозуємо зростання (одержувачів субсидій - ред.) до 9 млн домогосподарств з 15 млн існуючих ... Відсоток нарахувань для одержувачів субсидій збільшиться на 3%, тобто, до 15%. Це допустима цифра ", - зазначив міністр.

За його словами, держава може взяти на себе 100-відсоткову оплату комунальних послуг тільки для пільговиків, серед них інваліди війни.

"Ви хочете тарифи, що радують око? У 2014 році на такі тарифи "Нафтогаз" отримав 114 млрд грн з держбюджету. За нинішніми цінами, на такі тарифи потрібно знайти в бюджеті 170 млрд грн. При цьому на сьогодні в бюджеті передбачено лише 40 млрд грн на пільги та субсидії. Ціна питання - 130 млрд грн ", - додав міністр.

За його словами, потрібно або знайти ці гроші в бюджеті на шкоду іншим соціальним програмам, або, слідом за популістами, "знизити тарифи, витягнувши 130 млрд грн з бюджету".

"Для нас є приклад Польщі та Словаччини. Вони відпустили тарифи, і всі зусилля уряду направили на підвищення життєвих стандартів. Таким шляхом - через збільшення мінімальних зарплат і пенсій, - має намір йти і нинішній уряд України. У Мінсоцполітики є пропозиції щодо підвищення зарплат у всіх сферах економіки", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-