Нафтогаз заявляє про чергове порушення контракту Газпромом

Нафтогаз заявляє про чергове порушення контракту Газпромом

Укрінформ
ПАТ "Газпром" знову не витримує передбачений контрактом тиск газу в ГТС.

Про це заявляє прес-служба "Нафтогазу України".

"НАК "Нафтогаз України" занепокоєна систематичним порушенням ПАТ "Газпром" умов транзитного контракту щодо забезпечення мінімально припустимого тиску газу на вході в українську ГТС. Останнє суттєве падіння тиску відбулося сьогодні на газовимірювальній станції (ГВС) Суджа. Тиск у російській ГТС на цьому ключовому пункті входу склав 53,5 атм при мінімально припустимому значенні 60,0 атм", - йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" припускає, що "Газпром" не в змозі стабільно підтримувати тиск у системі на необхідному рівні через незадовільний стан частини російської газотранспортної інфраструктури.

"З 2011 року російська сторона припинила публікацію даних щодо кількості аварійних ситуацій на традиційних газопроводах та натомість приділяє багато уваги будівництву нових газопроводів. Аналіз ситуації ускладнюється відсутністю пояснень російської сторони щодо недотримання вимог контракту", - зазначають у прес-службі.

"Нафтогаз" запевняє, що Україна готова і надалі сумлінно виконувати свої зобов’язання щодо транзиту газу до ЄС на умовах, визначених діючим контрактом. Всі дії, необхідні для забезпечення стабільного транспортування газу наступною зимою, виконуються українською стороною у відповідності до графіку та фінансуються у повному обсязі.

Нагадаємо, у червні 2014 року "Газпром експорт", дочірня компанія "Газпрому", в односторонньому порядку відмовилась від послуг балансування під час транзиту газу територією України. Таким чином, Україна не має зобов’язань щодо забезпечення "Газпрому" додатковими обсягами газу для покриття раптового збільшення заявок на газ від європейських споживачів.

Наприкінці липня "Нафтогаз" звернувся до Єврокомісії та Секретаріату енергетичного співтовариства з проханням розглянути питання про створення моніторингової місії для перевірки фактів значних перепадів тиску в російській газотранспортній системі на вході в газотранспортну систему України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-