Енергоатом диверсифікує постачання ядерних вантажів

Енергоатом диверсифікує постачання ядерних вантажів

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" наступного року планує розширити співпрацю з компаніями, які надають послуги з постачання ядерних матеріалів.

Про це заявив президент Енергоатому Юрій Недашковський під час брифінгу після церемонії підписання угоди між Енергоатомом та британсько-німецько-голландською компанією URENCO про постачання збагаченого урану, повідомляє прес-служба компанії.

«Ми працюємо над диверсифікацією ядерних матеріалів та інших супутніх послуг, зокрема, виходимо на співпрацю з компаніями, які надають послуги з перевезення ядерних матеріалів. Думаю, що наступного року ми презентуватимемо наші досягнення і на цьому фронті», - повідомив Недашковський.

Він нагадав, що Енергоатом продовжує працювати над розширенням диверсифікації джерел постачання ядерних матеріалів та послуг.

«Ми йдемо відразу за кількома напрямками. Один напрямок - це наша співпраця з виробником тепловиділяючих збірок - японсько-американською компанією Westinghouse. На сьогодні ми вийшли на такий рівень співвідношення обсягів поставок палива від російської компанії ТВЕЛ та компанії Westinghouse, який дозволяє говорити, що в цьому напрямку процес диверсифікації триває успішно і відповідає найкращим світовим зразкам», - зазначив президент Енергоатому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-