Євробанку призначили ліквідатора

Євробанку призначили ліквідатора

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію ПАТ "КБ "Євробанк" та делегував повноваження ліквідатора банку Вадиму Кононцю.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Відповідно до рішення Правління Національного банку України від 16 серпня 2016 року № 215-рш "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ "Євробанк" виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування) прийнято рішення від 16 серпня 2016 року №1523, "Про початок процедури ліквідації ПАТ КБ "Євробанк" та делегування повноважень ліквідатора банку", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що згідно із зазначеним рішенням розпочато процедуру ліквідації банку з 17 серпня 2016 року до 16 серпня 2018 року включно, у зв'язку з цим призначено уповноважену особу Фонду гарантування та делеговано всі повноваження ліквідатора ПАТ КБ "Євробанк" професіоналу з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Вадиму Кононцю з 17 серпня 2016 року до 16 серпня 2018 року включно.

Як повідомлялося, Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування прийняв рішення від 16 серпня про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Євробанк". ПАТ "Євробанк" було віднесено до категорії неплатоспроможних 17 червня 2016 року, після того, як  були встановлені факти здійснення операцій з "дроблення" депозитів - переведення коштів з поточних рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб в обсязі до 200 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-