Енергоатом у І півріччі отримав понад 1 млрд грн чистого прибутку

Енергоатом у І півріччі отримав понад 1 млрд грн чистого прибутку

Укрінформ
За підсумками I півріччя 2016 року чистий прибуток НАЕК «Енергоатом» склав 1,1 млрд грн, а відокремлені підрозділи Національної атомної енергогенеруючої компанії виконали усі основні виробничі завдання.

Такий висновок було зроблено за результатами засідання Балансової комісії Енергоатома, повідомляє прес-служба енергокомпанії.

"За перше півріччя 2016 року Енергоатом відпустив електроенергії до оптового ринку на суму 19,6 млрд грн (з ПДВ), але розрахунки за неї становили лише 94,9% (18,6 млрд грн). Станом на 8 серпня 2016 року загальна заборгованість ДП «Енергоринок» перед Енергоатомом за відпущену товарну продукцію становила 11 млрд 684 млн грн, в тому числі прострочена заборгованість - 9 млрд 944,8 млн грн. Разом із тим, за результатами роботи у першому півріччі 2016 року чистий прибуток Енергоатома склав 1,1 млрд  грн", - йдеться у повідомленні.

Говорячи про основні показники роботи у першому півріччі, президент Енергоатома Юрій Недашковський зазначив, що впродовж звітного періоду до оптового ринку електроенергії було відпущено 37,9 млрд кВт-год електроенергії, або 101,3% планового завдання.

«Через балансові обмеження у першому півріччі нинішнього року атомними станціями недовироблено 2,4 млрд кВт-год. При тому, що в минулому році у першому півріччі такі обмеження були мінімальними - всього 16 млн кВт-год», - уточнив керівник компанії.

Вын також зауважив, що найбільшою проблемою для роботи атомної генерації у першому півріччі стало блокування Державною виконавчою службою всіх рахунків Енергоатома, що призвело до значних зривів у закупівлях матеріалів та послуг, необхідних для функціонування АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-