У Держрезерві знайшли порушень на 28 мільйонів

У Держрезерві знайшли порушень на 28 мільйонів

Укрінформ
Фахівці Державної аудиторської служби України під час ревізій у системі Державного агентства резерву України виявили порушень на суму майже 28 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба  Держаудитслужби.

«Під час ревізій у системі Державного агентства резерву України фахівці Держаудитслужби виявили порушень на суму майже 28 млн грн. Зокрема, було перевірено фінансово-господарську діяльність 26 підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Держрезерву», - зазначили в прес-службі.

Відбулося 608 зустрічних звірок на підприємствах-зберігачах для перевірки стану збереження та дотримання належних умов зберігання цінностей державного та мобілізаційного резерву.

Так, порушення, що призвели до недоотримання доходів на суму 13,6 млн грн, виявлено на 15 підприємствах та в організаціях. Йдеться про реалізацію цінностей мобілізаційного резерву за заниженою вартістю, непроведення позовної роботи, заниження розміру орендної плати тощо.

«Незаконні витрати державних коштів на суму 6,2 млн грн допущено на 23 підприємствах Держрезерву (незаконне відчуження майна, придбання автотранспорту, оплата завищеної вартості робіт та нестачі)», - додають в Держаудитслужбі.

Окрім того, цінності мобілізаційного резерву, які були самовільно використані зберігачами або вкрадені у попередніх роках, і досі обліковуються в бухгалтерському обліку Держрезерву. Загалом вартість таких цінностей становить понад 381 млн грн. Повернення цих втрат є досить сумнівним через відсутність укладених зі зберігачами договорів, визнання їх банкрутами, прийняття рішень судів не на користь Держрезерву, перебування цінностей на тимчасово окупованих територіях тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-