Росія стягувала дуже високі мита на продукти з ЄС - ВТО

Росія стягувала дуже високі мита на продукти з ЄС - ВТО

Укрінформ
Панель арбітрів Світової організації торгівлі визначила, що Росія стягувала дуже високі мита на деякі сільськогосподарські і промислові продукти, імпортовані з ЄС, порушивши обіцянки, дані Москвою під час вступу у СОТ.

Про це повідомляє Синьхуа.

"СОТ визначила, що Росія стягувала дуже високі мита на папір, пальмову олію і холодильники, імпортовані з ЄС", - йдеться в повідомленні.

ЄС в жовтні 2014 року звернувся до СОТ з позовом проти РФ з питання тарифів на сільськогосподарську і промислову продукцію, звинувачуючи її в стягуванні вищих тарифів за рядом товарних позицій, ніж це передбачено організацією, зокрема мова йшла про вищезгадані позиції. 

У позовній заяві підкреслюється, що дані російські митні збори щорік завдавали підприємствам ЄС економічного збитку на 600 млн євро.

З серпня 2012 року після вступу Росії до всесвітньої організації ЄС вже втретє звертається до СОТ з позовами проти Росії. Серед яких позов щодо заборони на експорт свинини з ЄС і позов щодо введення антидемпінгових заходів по легких комерційних автомобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-